Back-up gestolen met klantgegevens van verzekeraar Allianz

Verzekeraar Allianz is een back-uptape kwijt waarop de gegevens stonden van minstens 260.000 klanten van Allianz Global Assistance. Het gaat volgens een bericht van de NOS deels om persoonsgevoelige informatie van reisverzekeringen, fietsverzekeringen en pechhulp.

De gegevens waren opgeslagen op een back-uptape die in een kluis op een beveiligde locatie lag, zo verklaart een woordvoerder van het bedrijf tegenover de publieke omroep. Op de tape stonden onder meer contactgegevens, verzekeringsgegevens, kentekengegevens en bankrekeningnummers opgeslagen. 

Mogelijk gaat het om gegevens van nog meer dan 260.000 mensen, omdat op de polis van reisverzekeringen vaak ook gegevens van andere personen dan alleen de klant staan.

Hoe de dieven toegang hebben gekregen tot de kluis, weet de verzekeraar niet. “Je moet meerdere stappen doorlopen om bij die kluis te komen”, zegt een woordvoerder van de verzekeraar. “We hebben geen idee hoe deze kraak gebeurd is.”

De verzekeraar heeft aangifte gedaan en een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens van dataverlies. Klanten van Allianz wordt geadviseerd om extra waakzaam te zijn op verdachte berichten.

Conclusie: zorg dat uw backup goed geregeld is en dat uw procedures vast liggen.

Comments are closed.