Support

Op deze pagina treft u de meest gestelde support vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze support afdeling.

Telefonisch

Onze support afdeling is telefonisch bereikbaar op de gewone openingsdagen. NL: +31 (0)85 - 8884400 BE: +32 (0)3 - 8082678

Wiki's en video's

Voor de verschillende producten verwijzen wij naar onze verschillende wiki pagina's of de bij behorende Youtube kanalen. Weet u niet zeker of uw vraag daar beantwoord zal worden? Probeer dan via e-mail of per telefoon.

E-mail

Per email kunt u onze support afdeling bereiken via uw directe contactpersoon of algemene support vragen via support [at] spike [dot] nl

Frequently Asked Questions

Hier een korte lijst van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan direct contact op met onze support afdeling.

De cloud (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort ‘wolk van computers’ vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die computers precies staan. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud. De details van de informatietechnologische infrastructuur worden aan het oog onttrokken en de gebruiker beschikt over een “eigen”, in omvang en mogelijkheden schaalbare, virtuele infrastructuur. De cloud is dus een techniek waarmee schaalbare online diensten kunnen worden aangeboden. Zonder de mogelijkheid tot schalen heeft een aangeboden online dienst geen betrekking op cloud computing.

Een online werkplek, digitale werkplek of cloud werkplek. Je hebt deze termen waarschijnlijk al vaker gehoord, maar wat betekent het nu precies? Wanneer kun je een werkplek een online werkplek noemen?

Wanneer alle software die gebruikt wordt niet meer op een desktopcomputer of lokale server draait, maar vanuit de cloud (centraal) worden gefaciliteerd, spreek je van een online werkplek.

De werknemer hoeft in dit geval geen software op zijn lokale computer te installeren, omdat alle applicaties op servers in een datacenter staan.

De applicaties zijn altijd en overal te gebruiken. Het enige wat je als gebruiker nodig hebt is een computer met internetverbinding. Met een persoonlijk account heb je na inloggen toegang tot een eigen, beveiligde online omgeving met toegang tot alle applicaties én jouw data.

Afhankelijk van de soort software kunt u toch overstappen naar een cloud werkplek. Sommige oudere applicaties hebben problemen met printers of cloud omgevingen, bij twijfel kunnen wij dit altijd voor u analyseren.

Bij gebruik van de cloud oplossingen van Spike Technology Europe, staat uw data veilig opgeslagen in de cloud. Onze cloud begeeft zich in datacenters in Nederland en voldoet ook aan de GDPR/AVG wetgeving. Uw data is beschermd middels firewalls, anti-virus en is enkel toegankelijk multi-factor authenticatie. Hierdoor worden ongenodigde gasten niet toegelaten tot uw data.

Transport Layer Security en diens voorganger Secure Sockets Layer, zijn encryptie-protocollen die de communicatie tussen computers beveiligen.

VoIP staat voor Voice over IP, spraak over internet. Bij IP-telefonie, Voice over IP of VoIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen.

Ieder bedrijf in Europa wat persoonsgegevens verwerkt, moet voldoen aan de strenge eisen van de GDPR/AVG wetgeving. De boetes bij datalekken zijn enorm. De manier waarop u data verwerkt en deze deelt met derden is belangrijk dat u dit goed heeft omschreven en dit kenbaar maakt aan de betrokkenen. Indien u uw administratie met uw klanten en leveranciers goed bijhoudt, is dat vaak al een eerste stap. Het kan zeker van enorme invloed zijn op uw organisatie als u data deelt met derden. Wij kunnen u alles uitleggen over deze wetgeving en u adviseren hoe u hier mee aan de slag kunt gaan.

E-learning wordt geassocieerd met leeractiviteiten waarbij interactief gebruik wordt gemaakt van een computer die verbonden is met een computernetwerk. Een andere definitie van e-learning is: elke leervorm die gebruikmaakt van een computernetwerk voor distributie, communicatie over en weer en facilitering.

De afkorting LMS staat voor Learning Management System. Een LMS is een elektronisch leerplatform voor het organiseren van onderwijsactiviteiten en het ontwikkelen, beheren en delen van kennis.

Content is het (online) lesmateriaal wat u creëert en geschikt maar voor uw digitale leeromgeving.

Blended learning is de combinatie van klassikaal leren en online leren.

Voor velen een tongbreker, maar het valt mee. Fonetisch: Ekses toe el em es. In het Engels: access to LMS. 

In principe wel, want via een internetverbinding kunt u overal toegang krijgen tot u leeromgeving. In sommige gevallen wordt dit afgeschermd dat het enkel intern of via bepaalde andere omgevingen bereikbaar is.

Dit is sterk afhankelijk van uw wensen en eisen, of zelfs uw organisatie. De implementatie kan in sommige gevallen kort zijn.